Julmarknad 2019

Tiden går snabbt och snart är det vinter på riktigt, första snön föll ju i veckan. Jul närmar sig vilket innebär julmarknad i byn.

Boka in söndagen den 1 december, 15.00-18.00.

Program för eftermiddagen kommer…

Vislanda Marknad

Vislanda IF bjuder den 21 september återigen ner oss till Tallevi för Vislanda Marknad. Vi hoppas på fint väder, mycket folk, glada miner och härliga möten.

Varmt välkomna ner, stora som små, öppet 09.00-15.00. 

Uppdaterat: 

Blev en perfekt höstdag för marknad. Solen sken, knappt ett moln på himmeln och termometern visade över 20 grader. Det märkes även på besöksantalet att det var fint väder, många tog sig i år till Vislanda marknad.

Tack för i år alla ni som var där och skapade en trevlig dag.

Vislandaskolan springer skoljoggen

Skoljoggen är ett av Sveriges största löpevenemang för barn och unga och arrangeras av skolidrottsförbundet. I år är över 1200 skolor anmälda att delta, tänk så många barn det innebär?! I samband med skoljoggen samlas också springpeng in, det är en frivillig donation som i år går till Clowner utan gränser och deras arbete för barn och unga i utsatta delar av världen.

På Vislandaskolan har man sprungit Skoljoggen i många år, en tradition helt enkelt. Här bygger man upp loppet som en tävling årskullarna/klasserna emellan. På lågstadiet springer barnet ett kortare varv på någon kilometer, så många varv som möjligt på 45 minuter. Mellanstadiet springer samma varv men under 60 minuter. Högstadiet springer istället en runda på 12 km där man beroende på tid får olika antal poäng till klassen. Vinnande klass i låg- mellan respektive högstadiet vinner en gófika med klassen.

Det återstår att se vilka som står som vinnare! Loppet går i stapeln den 12 september.