Vislandaskolan springer skoljoggen

Skoljoggen är ett av Sveriges största löpevenemang för barn och unga och arrangeras av skolidrottsförbundet. I år är över 1200 skolor anmälda att delta, tänk så många barn det innebär?! I samband med skoljoggen samlas också springpeng in, det är en frivillig donation som i år går till Clowner utan gränser och deras arbete för barn och unga i utsatta delar av världen.

På Vislandaskolan har man sprungit Skoljoggen i många år, en tradition helt enkelt. Här bygger man upp loppet som en tävling årskullarna/klasserna emellan. På lågstadiet springer barnet ett kortare varv på någon kilometer, så många varv som möjligt på 45 minuter. Mellanstadiet springer samma varv men under 60 minuter. Högstadiet springer istället en runda på 12 km där man beroende på tid får olika antal poäng till klassen. Vinnande klass i låg- mellan respektive högstadiet vinner en gófika med klassen.

Det återstår att se vilka som står som vinnare! Loppet går i stapeln den 12 september.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *